Scheidsrechter

Duren, H. van

Accommodatie

Onbekend

Morado CF 1 heeft de laatste competitiewedstrijd van het seizoen winnend afgesloten: Thuis tegen ZVV Sparta Nijkerk werd het 3-1 voor de Nijmegenaren. Beide teams hadden deze laatste competitiewedstrijd nog iets om voor te spelen. Morado CF kon bij puntverlies van concurrent Brasil '77 nog de nacompetitie om promotie naar de 1e divisie halen, terwijl ZVV Sparta Nijkerk directe degradatie nog zou kunnen ontlopen bij een zege.

Omdat de belangen voor beide teams nog aanwezig waren, werd het een spannende wedstrijd. Na een beginfase zonder al te veel kansen, scoorden de bezoekers uit Nijkerk na een afstandsschot dat tussen veel spelers door in de verre hoek belandde. Een domper voor Morado CF, dat het beste van het spel had, zonder zelf goed te spelen. Uit een goed uitgevoerde vrije trap kon Viktor de Leeuw nog voor rust de gelijkmaker laten aantekenen.

Na rust zetten beide ploegen meer druk op de tegenstander, aangezien beiden met een gelijkspel niets op zouden schieten. Dit resulteerde in een enorme hoeveelheid kansen voor Morado CF, die echter niet aan de Nijmeegse studenten besteed waren. In de counter kon ook Sparta Nijkerk er regelmatig gevaarlijk uitkomen. Na een goede actie van Tobias van Genderen kon Maarten Besjes de belangrijke 2-1 maken namens Morado CF. Dit was voor Sparta Nijkerk het signaal om met meevoetballende keeper te gaan spelen. Morado CF hield hiertegen in de laatste minuten echter gemakkelijk stand. Vlak voor tijd kon Zep Megens nog de 3-1 binnenschieten voor open goal.

Aangezien concurrent Brasil '77 ook won van ZVZ, loopt Morado CF op 1 punt de nacompetitie mis. Het kan door de overwinning wel met een goed gevoel toewerken naar de bekerfinale. Het winnen van deze bekerfinale kan het seizoen nog een mooie afsluiting geven en trainer Khalid Mansouir afscheid laten nemen met een prijs. De definitieve datum van de bekerfinale wordt zo spoedig mogelijk bekend gemaakt.

De selectie van Morado CF tegen ZVV Sparta Nijkerk: Shayan Andani (k), Tobias van Genderen (c), Maurice de Bruijn, Viktor de Leeuw, Carlos Paays, Zep Megens, Ivan Theunissen, Jeroen IJff en Maarten Besjes.

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!