Scheidsrechter

C.W (Chris) van Oss

Accommodatie

Onbekend

4 december was het tijd voor een wedstrijd om van te watertanden; de Meisjes van Morado 9 traden aan tegen Orion 2. Een korte flashback naar vorig seizoen, waarbij er eenmaal gewonnen werd en een andermaal een gelijkspel op het scorebord stond na het laatste fluitsignaal tegen Orion 2, zorgde voor hoge verwachtingen. Destijds bevatte de wedstrijd enkele opstootjes en een rode kaart: aan spanning dus geen tekort.

M9 zoekt naar de aansluiting met de top en dus kunnen ze de 3 punten goed gebruiken. Orion 2 daarentegen zoekt nog naar hun vorm en met 1 gelijkspel na 7 wedstrijden zijn ze opzoek naar het eerste succes. Na de aftrap was het thuisspelende Morado uiterst koel voor het doel en zo leidde Youri zonder problemen de 1-0 voorsprong in. Vervolgens was het tijd voor 1 van de vaste kartrekkers van M9, linkse Lucas bracht zichzelf in scoringspositie om vervolgens de ingevlogen keeper van Orion te verschalken: 2-0. Een gat geslagen, maar Orion kwam terug na een kleine glijpartij van Guido (Guudo, de kutkeeper). Gelukkig was Bas, die vandaag de wondersloffen van Sjaakie droeg scherp voor de goal, degene die voor ademruimte zorgde met de bevrijdende de 3-1… Naja bevrijdend…. 5 minuten later stond het 3-3 en toen was het tijd voor een slotoffensief in de eerste helft. In de slotseconden van de eerste helft werden na prima tiki-taka voetbal de supporters getrakteerd op 2 snelle goals van linkse Lucas en Bas dwars door de as. Met een 5-3 voorsprong ging M9 de rust in.

El capitano Polman zorgde in de rust voor de nodige instructies, waarna de wedstrijd zijn gevolg kreeg. Terwijl Daniël diepte zocht achter de spitsen zorgde Emiel voor het nodige gevaar met afstandsschoten op doel. Een snelle 5-4 zorgde ervoor dat de defensie wakker was geworden en dat er korter gedekt werd. Na een afstandsschot van Berends op de basketbalring was het vizier goed gezet. Linkse Lucas tekende voor zijn 3de doelpunt van de avond, waarna Bas dwars door de As ook zijn hattrick op het scorebord plaatste. . El capitano Polman kon niet achterblijven in deze doelpuntenregen en dus tekende hij voor de 9-4. De tweede helft was eenrichtingsverkeer tot grote frustratie van de 50+’ers op het veld. Net als eerdere edities werd er een kaart uitgedeeld, waarna de diepe spits D. de Jong met een man meer tekende voor de 10 – 5.

In de wedstrijd kreeg Linkse Lucas al tweemaal een cadeautje in de zak van sinterklaas, maar hier bleef het niet bij. Ook na het laatste fluitsignaal was het Linke Lucas die het te verduren kreeg. Het fanatisme werd niet onder stoelen of banken gestoken en dus werd Linkse Lucas nog even omver gekegeld door de gefrustreerde man in kwestie. Al met al was het weer een heet avondje in El stadio Jean Massinque en werden de 3 punten in de tas meegenomen. M9 heeft de aansluiting gevonden met de top 5 en hun 6de positie goed verdedigd.