Chaotische wedstrijd tussen Morado CF 1 en Excelsior '31 1 eindigt gelijk

Scheidsrechter

Ulukan, E.

Accommodatie

Onbekend

In een chaotische wedstrijd heeft Morado CF 1 in Rijssen met 8-8 gelijk gespeeld tegen kampioen Excelsior '31. Voor de gastheren stond er weinig meer op het spel, maar daar was weinig van te zien. Morado CF wilde graag winnen om kans te houden op nacompetitie om promotie naar de 1e divisie. Wel moesten de Nijmeegse studenten het zonder coach Khalid Mansouri doen, die andere verplichtingen had.

Zonder de coach wist Morado CF wel te scoren uit de vooraf ingestudeerde aftrap, waardoor het al in de eerste minuut op voorsprong kwam (Toen Khalid dit de volgende dag hoorde 'stond hij te springen in de Albert Heijn'). Wat volgde waren enkele chaotische minuten, waardoor er na 10 minuten een 3-2 stand in het voordeel van Excelsior '31 op het scorebord stond (doelpunt van Jeroen IJff). Voor rust wist Morado CF de stand nog gelijk te trekken; de 3-3 kwam op naam van Carlos Paays.

Na rust besloot Morado CF om meer druk te houden op Excelsior '31 om ze minder aan voetballen toe te laten komen. Dit werkte in eerste instantie goed, waardoor Morado CF op een 5-3 voorsprong kwam door doelpunten van Ivan Theunissen en Viktor de Leeuw. Deze voorsprong hield helaas niet heel lang stand: Excelsior '31 wist door twee goals achter elkaar terug te komen tot 5-5. Direct hierna kwam Morado CF weer op voorsprong via Carlos Paays. Met nog vijf minuten op de klok scoorde Excelsior '31 snel achter elkaar in het goal van Morado CF en in eigen goal, wat de stand op 7-6 in het voordeel van de bezoekers bracht.

Excelsior leek het duel vervolgens alsnog in haar voordeel te beslissen door een 8-7 voorsprong te nemen, maar in de laatste minuut wist Morado CF een nederlaag te voorkomen door een vrije trap van Zep Megens. Kortom, een erg chaotische wedstrijd waarin prachtige combinaties en goed voetbal werden afgewisseld met domme fouten.

Een samenvatting van de wedstrijd, gemaakt door tegenstander Excelsior '31, is hier te vinden.

Net als in de thuiswedstrijd hielden Morado CF en Excelsior '31 elkaar dus in evenwicht, waar Morado CF helaas weinig mee opschiet. Concurrent Brasil '77 verloor wel, waardoor nacompetitie nog steeds haalbaar is. Om dit te bereiken moet Morado CF zelf winnen van ZVV Sparta Nijkerk en moet Brasil '77 punten laten liggen tegen middenmoter ZVZ.

De selectie tegen Excelsior '31: Shayan Andani (k), Tobias van Genderen (c), Maurice de Bruijn, Viktor de Leeuw, Carlos Paays, Ivan Theunissen, Zep Megens, Jeroen IJff

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!