Scheidsrechter

J. (John) Hermse

Accommodatie

Onbekend

Afgelopen dinsdag 21 januari stond er voor M8 een ware kraker te wachten tegen de nummer laatst, Orion 2, door Tom en Joyce ook wel omgedoopt tot “de oudjes”. Deze wedstrijd zou de rest van het seizoen van M8 gaan bepalen, bij winst zou de ploeg aansluiting vinden met de top 8, bij elk ander resultaat zou de ploeg gedoemd zijn tot een seizoen buiten de top 10 en daarmee het seizoen uitgaan als een nachtkaars. De boodschap was dus duidelijk: niets minder dan de overwinning telde!

M8 was op bijna volledige oorlogssterkte, alleen Lars van Beek was afwezig i.v.m. zijn reis naar Rio de Janeiro. Echter mocht dit geen probleem zijn voor M8 aangezien Lars dit seizoen nog niet zijn vorm heeft kunnen vinden en pas 2 doelpunten had gemaakt terwijl hij vorig jaar op ruim 30 doelpunten was geëindigd.

De wedstijd begon zeer goed voor M8, binnen het kwartier stonden de mannen al met 3-0 voor. Onder andere door een ‘gestolen’ goal van Rory, die een gegarandeerde goal afpakte van Max. Dit ongetwijfeld met zijn persoonlijke strijd met Joost, welke 30+er van Morado de meeste goals gaat maken, in het achterhoofd.

Deze voortvarende start leek M8 echter tot het hoofd te zijn gestegen, aangezien de rest van de eerste helft zeer slecht verliep. Afspraken werden niet nagekomen en aanvallen werden slecht uitgespeeld. Dit zorgde ervoor dat Orion terug kon komen in de wedstrijd, het begon nog met waarschuwingsschoten vanaf de kant van “de oudjes”, maar keeper Lars Berends kon natuurlijk niet alles tegen blijven houden, en zo stond het bij rust al gauw 3-2, door twee zeer mooie goals van Orion. Dat het zo niet door kon gaan werd in de rust duidelijk overgebracht door aanvoerder Rein en keeper Lars, die geen zin had om de hele tweede helft opnieuw een schietschijf te zijn. De boodschap was duidelijk aangekomen want M8 begon weer goed aan de tweede helft, en opnieuw scoorde de ploeg aan de lopende band, en stond het na tien minuutjes alweer op een comfortabele 6-2 voorsprong, de wedstijd leek gespeeld. Orion schudde de ploeg echter wakker door weer op 6-3 te komen na opnieuw slordig balverlies van M8. Om de moed bij “de oudjes” definitief weg te nemen kwam M8 hierna vrij snel tot een 9-3 voorsprong, wat tevens de einduitslag zou zijn.

Hiermee was de doelstelling van de avond behaald, het gat met de laatste plaats lijkt nu onoverbrugbaar, en de aansluiting met de top 8 is gevonden, waardoor er nog genoeg te behalen valt voor het veteranenteam van Morado!