Datum

4 maart 2020 19:00

Accommodatie

Onbekend

4 maart stond er een mooi onderling duel op de planning. M9 vs M8, de nummer 6 en 11 op de ranglijst, bij winst zou M9 de 5de plek innemen en hielden de Meisjes van Morado 9 nog zicht op de top 3, bij verlies zou het de doelen bij moeten stellen en genoegen moeten nemen met een plek in de middenmoot.

Met scheidsrechter Mr. Barry Black Out aan de leiding was het even afwachten of de wedstrijd dit keer langer dan 2 minuten zou duren. Eerder dit seizoen werd er namelijk een wedstrijd gestaakt na een black out bij de scheidsrechter. Gelukkig was hij vandaag wel scherp en had hij een goed humeur dus kon de wedstrijd van start gaan.

Na het eerste fluitsignaal, kwam M8 goed uit de start blokken. Via de zijkanten en de lange bal kwamen al snel de eerste kansen. Terwijl M9 nog weinig tot geen controle had over de wedstrijd, begon M8 te scoren. Driemaal vonden zij in de eerste helft de man bij de tweede paal en ondertussen grabbelde Guido een aantal keer naast de bal, waardoor het voor rust 1-5 stond.

Coach en tevens speler Tom Polman had met leden ogen aan gezien hoe zijn spelers als een ware gatenkaas de ruimtes lieten vallen. Een donderpreek volgde dan ook in de rust. Even leek er geen verandering in te komen en was het al snel 1-6. Hoogdruk zetten was de tactiek en dit wierp zijn vruchten af, want binnen enkele minuten werd het hoog druk zetten door onder andere Emiel beloond met de 2-6, 3-6, 4-6, 5-6 en 6-6. Terwijl Lucas “Blessa” Laarman zijn reentree maakte, liet hij zich ook vanaf de bank goed horen, “ze zijn het kwijt” was één van de veel gehoorde uitspraken. Youri had inmiddels zijn Hattrick op zak en ook Luc had zijn doelpuntje meegepikt en dus was het wachten op de 7-6, na sterk druk zetten van Daniël was het de aanvoerder die de 7de goal voor M9 binnen mocht schieten. Het was de laatste minuten nog flink billenknijpen, maar nadat Lars Berends, de keeper van M8 mee ging voetballen en M9 snel counterde was het gespeeld. Bram tekende namelijk voor zijn 3de van de avond en daarmee was de wedstrijd gespeeld. Een klinkende 8-6 overwinning voor M9, de 5de plek is ingenomen en met nog wedstrijden tegen M12 en M10 in het vooruitzicht beloofd het een spannende slotfase van het seizoen te worden.

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!