Morado CF 1 boekt heroische overwinning in Lelystad

Scheidsrechter

Graaf, H. de

Accommodatie

Onbekend

Op vrijdagavond 6 maart stond de tweede in de reeks van 3 zespuntenwedstrijden op het programma voor Morado CF, dat in Lelystad mocht aantreden tegen nummer 4 Anatolia. Deze hadden voor de wedstrijd een wedstrijd meer gespeeld en een punt voorsprong op Morado CF. Ondanks de afwezigheid van trainer Khalid Mansouri en speler Carlos Paays, die beiden op de wedstrijddag afhaakten wegens ziekte, gingen de zeven spelers vol vertrouwen richting Lelystad met de wetenschap dat de thuiswedstrijd met 9-3 werd gewonnen. Deze wedstrijd zou echter een stuk spannender worden!

In de eerste helft ging het spel op en neer. Morado CF zakte in, Anatolia had wat meer balbezit, maar de kansenverhouding was nagenoeg gelijk. Toen aanvoerder Tobias van Genderen al na 5 minuten uitviel met een blessure, moest Morado CF nog meer haar momenten kiezen om de hele wedstrijd vol te houden met slechts 1 wissel over. Via een goede combinatie door het midden kwamen de Nijmegenaren wel op voorsprong door een goal van Maurice de Bruijn. De score werd vervolgens gelijkgetrokken door een bal die achter de verdediging van Morado CF viel. 1-1 was ook de ruststand.

Na rust volgde een mindere fase van Morado CF, wat resulteerde in een 3-1 achterstand. Na de aansluitingstreffer van Jeroen IJff scoorde Anatolia wederom, waardoor de marge weer 2 werd: 4-2. Dit was het moment om druk te gaan zetten, wat goed uitgevoerd werd en de stand via een afgeslagen vrije trap van Jeroen IJff en een goal van Ivan Theunissen op 4-4 bracht.

Vervolgens brak er, met officieel nog 1 minuut op de klok, een krankzinnige slotfase aan met een overtalsituatie voor Anatolia na een knullige gele kaart, die ook werd verzilverd: 5-4 voor Anatolia. Dom balverlies van Anatolia stelde Morado CF in staat om de score opnieuw gelijk te trekken via Jeroen IJff. Vanaf de aftrap werd de bal meteen opnieuw veroverd, waardoor Viktor de Leeuw zelfs nog de 6-5 kon scoren!

Een prachtige overwinning met een zinderende ontknoping, die bereikt werd door met zijn zessen hard te blijven knokken, kortom drie zeer verdiende punten! Door de zege blijft de hoop op de nacompetitie levend voor Morado CF. Aangezien concurrent Brasil '77 punten verloor hebben de Nijmeegse studenten het zelfs weer in eigen hand. Worden ze derde, dan volgt nacompetitie voor promotie. De stand bovenin de Topklasse E is als volgt:

1 Excelsior'31 1 (zaal) 15 12 1 2 37 88 - 31 0
2 Walk Inn Boys 1 (zaal) 17 11 3 3 36 67 - 43 0
3 Brasil '77 1 (zaal) 17 8 6 3 30 82 - 68 0
4 Morado CF 1 (zaal) 16 8 4 4 28 59 - 49 0
5 Anatolia 1 (zaal) 17 8 2 7 26 71 - 64 0

Op vrijdag 20 maart is de volgende belangrijke wedstrijd voor Morado CF, thuis op het eigen RSC tegen Walk Inn Boys. Deze moet worden gewonnen om over Brasil '77 heen te gaan op de stand en dus voor de nacompetitie te gaan.

De selectie die won van Anatolia: Shayan Andani (k), Tobias van Genderen (c), Maurice de Bruijn, Viktor de Leeuw, Jeroen IJff, Ivan Theunissen en Frans Ketelaars.

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!