Datum

22 januari 2020 22:00

Accommodatie

Onbekend

Op woensdag 22 januari stond de langverwachte Morado clash in de derde klasse op het programma tussen M5 en M4. De allereerste wedstrijd van het seizoen stonden beide teams al tegenover elkaar en toen werden na een harde strijd de punten gedeeld. Het kwakkelende M4 staat met 2 debutanten aan de aftrap, misschien kunnen zij het verschil maken en het team uit het diepe dal trekken. M5 is daarentegen nog in de race voor het kampioenschap en kan bij winst de koppositie overnemen. Het is een aderlating dat de geblesseerde aanvoerder Ciske niet mee speelt en hij zal aantreden als coach. Kan interim-coach Jansen er een droomdebuut van maken?

Vanaf het eerste fluitsignaal volgt M5 de instructies van coach Jansen goed op en met het strakke positiespel gaat het voor M4 moeilijk worden om er doorheen te spelen. M5 blijft rustig en wacht geduldig af tot er een gaatje valt in het defensieve bolwerk en na enkele minuten lukt het Daan van den Tillaart om Niek te bedienen die de bal hard over de grond kan binnenschuiven. Dit bleek het begin van een reeks goede aanvallen. Even later lukte het dezelfde assistenmaker om Daan van Kuppeveld vrij te spelen voor de goal: 2-0. Het lukt M4 alsmaar niet om door de strakke verdediging van M5 te spelen en verscheidene individuele dribbels worden in de kiem gesmoord. Aan de andere zijde lukt het M5 heel rustig te blijven zijn spel en probeert en probeert door snel samenspel ruimtes voor het doel te creëren. Tweemaal op rij leidt het snelle combinatiespel over rechts tot een strakke voorzet van Daan van Kuppeveld die achtereenvolgens door Nils en Daan van den Tillaart werden binnen getikt.

Op slag van rust komt Joeri, een van de nieuwe versterkingen van M4, met een goede dribbel op links in positie om te schieten. Na een kleine schijnbeweging weet hij het netje te bollen met een snoeihard afstandsschot in de verre hoek. Door deze actie gaat M4 hoopvol de rust in ondanks de 4-1 achterstand. Wellicht kunnen ze in de tweede helft meer doelpunten forceren.

In de tweede helft zet het beeld uit de eerste helft voort. Slordig balverlies van M4 zorgt ervoor dat Stijn en Daan een triple één-tweetje aangaan. De huisgenoten weten elkaar feilloos te vinden en Stijn straft het af door de bal in de lange hoek te knallen. Er komen steeds meer kansen door het flitsende voetbal en een voorzet op de tweede paal kan mooi worden binnengeschoten door Daan van den Tillaart. Even hierna kan Tim profiteren van de ontstane chaos voor het doel en met een zacht rollertje door de benen van een verdediger en keeper tekent hij voor de 7-1. Niet veel later komt Stijn in de eigen cirkel onbesuisd in waarbij hij vergeet de bal te raken. De scheidsrechter twijfelt geen moment: penalty! Pascal krijgt de eer om de strafschop te benutten. Echter is dit slechts een speldenprik op de reeds genoteerde score. Tot overmaat van ramp weet Lucas ook nog een voorzet van Stijn in het eigen doel te werken. Tot slot kan Niek de eindscore noteren door na een goede dribbel hard in de korte hoek naast de keeper kan schieten.

M5 kan terugkijken op een overtuigende wedstrijd en gaat proberen dit niveau tot het eind van het seizoen vol te houden. Met momenteel de koppositie in de derde klasse zit er misschien wel wat moois in dit seizoen, echter staan er nog wel confrontaties gepland met de directe concurrenten. Coach Ciske Jansen had met zijn rol als coach van geen betere eerste wedstrijd durven dromen.