20 november 2018 19:00

Accommodatie

Onbekend

Dinsdag  20 november stond de langverwachte Morado CF clash op het programma tussen Morado CF 7, jarenlang vaste klant in de derde klasse. En Morado CF 5, die met een aantal getergde jonge spelers dit seizoen voor het eerst uitkomen in de derde klasse.

Met een paar minuten vertraging (de wasvrouw van M7 was de shirts vergeten) werd er afgetrapt. De wedstrijd begon wat twijfelend. M5 zakte wat in, wat resulteerde in een aantal harde schoten van Jeroen Ijff. Die bekend staat om zijn verwoestende linker. Doelman Jerom kon deze schoten echter goed pareren.

Na de eerste schoten van M7, was het M5 die de aanval zocht. Dit resulteerde in grote kansen voor o.a. Daan, Stijn en Tim. Echter ging de bal er wonder boven wonder niet in. Maar M5 verzwakte niet en ging door met aanvallen. Nu was het onze ex-praeses Ciske Jansen met twee grote kansen in één minuut: Eerst een volley op de paal en direct daaropvolgend een punter op de lat, maar de brilstand stond nog altijd op het bord. Met een 0-0 ruststand gingen de teams aan de thee.

In het begin van de tweede helft zocht Morado CF 5 de aanval. Wederom werd er een bal op de paal geschoten. Stand nog altijd: 0-0. En zoals vaak in de voetballerij, gaat dan juist de tegenstander tegen de verhouding in scoren. Zo ging dat nu ook, een intikker van Matthijs bij de tweede paal zorgde voor een 1-0 voorsprong. Een voorsprong die binnen enkele minuten werd uitgebouwd naar 3-0, mede dankzij de linker van Ijff, die nu wel trefzeker was.

Na de 3-0 pakte M5 het weer op, twee doelpunten van Tim (waaronder één penalty) zorgde voor de 3-2. Het kon nog spannend worden. Echter kwam de ervaring van M7 nu goed naar boven. Zij konden de voorsprong vergroten door een doelpunt van wederom Matthijs en een prachtige volley van Chris.

M5 had nog een paar kansen, en u raadt het al: Weer een schot op de paal, maar doelpunten werden er niet meer gemaakt, en zo eindigde deze Morado CF clash in een 5-2 overwinning en blijft Morado CF 7 op de eerste plek staan! (M5 kon in ieder geval wel de pitcher ophalen, gezien de scheidsrechter van dienst de score in eerste instantie verkeerd had ingevoerd)

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!