Datum

25 april 2018 20:00

Accommodatie

Onbekend

De laatste wedsrtijd van het jaar uit tegen Orion in de Jan Massinkhal moest de bekroning van een goed seizoen worden met het vestleggen van de 2e plaats. SVI had hetzelfde aantal punten maar een iets minder goed doelsaldo dan wij. Mochten wij met 6 doelpunten verchil verliezen dan zouden we 3e worden. Dat zou toch een smetje worden maar tegen het minst scorende team van de hoofdklasse zou dan toch geen probleem moeten zijn. Amber melde zich af en Dagmar was gelukkig bereid om die plaats in te vullen.

In de eerste helft ging Orion zoals verwacht enorm inzakken en daar wisten de meiden goed raad mee. Een aantal schoten van de 2e lijn en gevaarlijke kansen dichtbij zorgde uiteindelijk voor de terechte 0-1 voorsprong door een doelpunt van Timme. Ze passeerde een tegenstander en schoot oog in oog met de keeper raak. Timme kon bij afwezigheid van AMber ook nog zomaar topscorer van dames 1 worden als ze er nog 3 zou maken. Dat wist ze en ze ging ook op zoek naar nog een treffer. Die kwam vervolgens van de voet van Pascal na een snelle aanval met 1x raken van timme, rosa en dus uiteindelijk Pascale. Ook Lisa wist kort daarna een doelpunt te maken met een intikker nu op aangeven van Pascale. En wederom kort daarna maakte Lisa en ook nog 0-4 van uit een pass van iris. Helaas werd er nog voor rust de 1-4 gemaakt na een slordige pass over de middellijn en de speler van Orion schoot beheerst raak onder Merrel door. hiermee gingen we de rust in.

De 2e helft was een stuk minder dan de eerste helft omdat we te veel met het niveau van de scheidsrechter meegingen. hij leek het soms helemaal kwijt en daardoor wij ook. Orion maakte snel na rust de 2-4 doordat we vergaten mee te lopen. Vervolgens leek Merel het ook even kwijt door de 3-4 adeau te doen. De nummer 8 van orion schiet de bal hoog en merel stond klaar om de bal te vangen en vooruit te gooien. Echter vergat ze dat de bal eerst gevangen moet worden en de bal glipte dus zo door haar handen heen het doel in. Niet veel later werd de bal in de voeten bij Merel gespeeld en wilde ze even de tegenstander omspelen, maar dit mislukte en Merel kon wel door de grond zakken. Gelukkig had Dagmar stevige schoenen aan en haalde de bal nog van de lijn af voordat de 4-4 binnen werd gewerkt. Tussendoor hadden we zoals gewoonlijk wel veel kansen gehad maar we waren simpelweg niet scherp genoeg. Totdat Lisa goed vrij werd gespeeld door Pascale en Lisa hard binnenschoot. De keeper had blijkbaar ook last van de te hete bal. Orion kon vervolgens nog de aansluitingstreffer maken maar Merel redde goed met gestrekte benen en daardoor kregen we weer wat meer vertrouwen in elkaar (en in Merel). Rosa hard er helemaal genoeg van en besloot om iemand te passeren en weer een hete bal af te leveren. Die bal ging de korte hoek in 4:6. Timme bedacht dat ze ook nog mee deed en scoorde er ook nog 1 uit assist van Lisa. Helaas lukte het Timme niet meer om er nog 1 te maken maar 25 doelpunten in een seizoen is toch behoorlijk goed.

De Hete bal van de avond was voor Merel na haar spectaculaire optreden van de avond.

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!