Datum

13 april 2018 20:00

Accommodatie

Onbekend

Wie dit seizoen wedstrijden van dames 1 heeft gekeken zal voornamelijk positief zijn geweest op de vele doelpunten die ze maken, een enkel hoogstandje heeft gezien en vooral een team dat hard werkt voor elkaar en probeert elkaar zo veel mogelijk te helpen. Wat er nog niet echt uit kwam is op vrijdag de 13e april wel uitgekomen. Er werd volledig gedomineerd en gecontroleerd.

Vrijdagavond de 13e in Zwolle, in een zaaltje ergens achteraf met welgeteld 13 parkeerplaatsen was maar een vreemde dag om te zaalvoetballen. Even leek het erop alsof de dag dan ook echt weinig goeds mee zich mee zou brengen toen Lisa liet weten al vroeg in de file te staan en er 19.58 pas zou zijn. terwijl er om 20.00u zouden beginnen. Wies en Danny waren er netjes op tijd en de andere 2 auto's kwamen niet veel later aan. Van een goede warming-up was geen sprake want de scheidsrechter wilde alle meiden controleren te midden van de warming-up en op dat moment schoot ook nog eens Laura bij het licht uit de ogen van Merel. Gelukkig kon Merel gewoon weer opkrabbelen en zijn we aan de wedstirjd begonnen. In de thuiswedstrijd wonnen we met 12-4 en de tegenstander wist zich dat nog goed te herinneren, want die ging al vanaf seconde 1 inzakken tot net achter de middellijn. Onze meiden gingen gewoon voetballen met deze weerstand en legde een goede wedstrijd op de mat. Veel positiewisselingen zorgden voor onrust bij Exstudiantes en daardoor kregen we een aantal kleine kansen. helaas waren we steeds net te laat bij de 2e paal of werden schoten geblokt.

Na ongeveer 8 minuten wist dagmar de intrap bij Lisa te krijgen die de bal binnen wist te werken. kort daarna werd Lisa in het 6m gebied aangespeeld en die kon met een wippertje de bal binnen werken. tot frustratie van de tegenstander want die tikte haar nog wel even na. Na dit 2e doelpunt leek iedereen alle schroom van zich af te spelen en werd de ene na de andere goede aanval opgezet. alle getrainde aanvallen werden ten toon gesteld en exstudiantes wist bij vlagen niet meer waar ze naartoe moesten lopen. Helaas werd er voor rust niet meer gescoord.

In de rust even de goede punten herhaald en wat aandachtspunten benoemd en de 2e helft begon zoals verwacht met wat meer druk op onze opbouw. Dit leverde de eerste paar minuten nog wat onrust op en zelfs een tegentreffer maar na 5 minuten zijn we hier beter mee omgegaan. De tegenstander ging ook wat harder en gemener spelen omdat de scheidsrechter te veel toe liet. Gelukkig floot hij af en toe toch maar (al had je zelfs daar bedenkingen bij) en 1 van die momenten leverde een vrije trap op rond 10m voor het doel. Lisa ontfermde zich over deze kans en schoot de bal hard en hoog raak.

5 minuten voor tijd krijgen wij een corner en scoorden we uit een ingestudeerde corner. Het was Rosa die na een goede pass van Pascale de 4e treffer binnen tikte en de eindstand bepaalde. We hielden goed balbezit op de helft van Exstudiantes en zo eindigde de wedstrijd zeer professioneel.

De speelsters hielden het gevoel dat het nog zeker niet goed genoeg was en dat geeft maar aan dat de wil er is om nog beter te worden. Op naar de volgende wedstrijd dan maar!

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!