Morado CF 1 - z.v.v. Amicitia/Bert Zeegers 1 (landelijke bekerwedstrijd)

Datum

8 september 2017 21:15

Accommodatie

Onbekend

Vrijdag 8 september was het weer zo ver. Morado mocht het nieuwe seizoen officieel gaan beginnen. Na een paar oefenwedstrijdjes gespeeld te hebben, moesten ze er nu meteen vol tegen aan. De tegenstander was Amicitia, afgelopen seizoen gepromoveerd en komend seizoen spelend in de eredivisie. Het leek een strijd te worden als dat van David tegen Goliat, maar zoals Cruijf zou zeggen: ‘De bal is rond, alles is mogelijk’.

Zoals gebruikelijk bij een eredivisie wedstrijd, kwam de scheidsrechter voor het begin van de wedstrijd eerst langs in de kleedkamers van beide clubs om alles te controleren. Daarna kwamen de spelers onder leiding van het drietal arbiters de zaal in. Dit onder luid applaus van alle Morado supporters, die de gehele tribune wisten te vullen.

Toen het fluitsignaal geklonken had, waren beide ploegen nog op zoek naar hun ritme. Dit duurde even, totdat Amcitia een corner wist te bemachtigen. Dit was een ingestudeerde variant. De bal werd in een keer hoog voor gegeven, tot ongeveer 10 meter van de goal af en werd met een onberispelijke volley in een keer uit de lucht geplukt. De bal vloog langs iedereen heen en ging zo het zijnet in. De brilstand werd ingeruild voor een 0-1 voorsprong van Amcitia.
Net als bij de 0-1, kwam in de 10e minuut ook de  0-2 uit een corner. Dit maal door wat geklungel van Morado voor de goal.
Hoewel Morado 0-2 achterstond, betekende dit niet dat de thuisspelende ploeg verdedigend ging voetballen. Morado was niet onder de indruk en bleef z’n eigen spelletje spelen. Dit resulteerde in een grote kans, wat knap werd gered door de keeper van Amcitia en een corner voor Morado was het gevolg. Deze corner was een ingestudeerde variant en Jasper was het eindstation, 1-2! Morado proefde dat er meer in zat en bleef de druk hoog houden. Vlak voor rust nog een steekpassje op Ijff, die hij met een sliding nog wist aan te raken. Helaas ging deze via het aluminium naast. Het laatste fluitsignaal van de eerste helft had geklonken en Morado ging onder een welverdiend applaus de kleedkamers in.

De tweede helft ging van start en Morado begon, net zoals ze de eerste helft waren geëindigd. De druk hield aan, maar helaas wist Amcitia zich hier snel onder uit te spelen. Hoewel onze keeper Tim nog een goede redding had, werd de rebound alsnog benut. Amcitia had de voorsprong weer verdubbeld naar twee goals verschil, 1-3.
Maar Morado bleef mentaal sterk en liet zich niet kennen. Sjoerd gaf een super pass vanuit de verdediging op de voorin staande Jasper. De lange bal werd perfect aangenomen door Jasper en speelde hiermee de keeper uit. De keeper gooide zich er alsnog voor en was veel te laat. Penalty voor Morado! De bal werd hard in de linker hoek geschoten, maar de keeper zat er perfect bij. Helaas, nog steeds 1-3.

Ook na deze tegenslag, liet Morado nog steeds niet de kopjes hangen. Vele kansen volgde voor Morado, maar geen een resulteerde in een goal. Zoals de wijze oude Moradianen wel eens zeiden: ‘Wanneer je zelf de kansen niet benut, doen de tegenstanders dat wel’. Niets bleek minder waar. Amcitia speelde in een keer onder de druk van Morado uit en met een op Real Madrileense wijze uitgevoerde counter werd de 1-4 gemaakt.

Ook na de 1-4 kreeg Morado nog kansjes. Maar wederom zette Amcitia tegen het einde van de wedstrijd een counter in. De bal kwam op de paal en via alweer een rebound werd de overwinning voor Amcitia ingeluid, 1-5.

Vlak voor het einde van de wedstrijd had Morado nog een dot van een kans om 2-5 te maken. Aron buffelde zich door de defensie van Amcitia en gaf een pass op Sjoerd. Sjoerd gaf hem hard en strak voor bij de 2e paal, maar Aron kwam een schoenmaat of 2 tekort. Einde wedstrijd.

Dat de eindstand 1-5 was, kan men geflatteerd noemen. Er had meer ingezeten voor Morado. Maar om nog maar een keer de legendarische Cruijf aan te halen: ‘Elk nadeel heb een voordeel’. Hoewel Morado nu uit de landelijke beker ligt, kunnen ze nu verder met de regionale beker en hopelijk de titel prolongeren.

Wij hopen dat de tribunes de komende wedstrijd weer net zo vol zit als bij deze mooie bekerwedstrijd. De eerst volgende thuis wedstrijd zal plaatsvinden op 15-09-2017 om 20:45 uur. De wedstrijd zal zijn tegen FV United Enschede 1.