M7 sleept punt uit het vuur in onderondertal tegen FC Scheidsrechter

Scheidsrechter

Vogel, M.

Accommodatie

Onbekend

Dinsdagavond, 18:30 uur, je fietst naar De Kloosterhof in Weurt. Klaar om revanche te nemen tegen koploper NEC 1, een groep mannen op leeftijd die je 2 weken eerder genadeloos met 2-7 afstrafte in eigen huis. 19:00 uur, je betreedt de zaal vol goede moed en dan staat ‘ie daar, de scheidsrechter. Van onze leeftijd en al met de Wedstrijdzaken-app in de hand had hij er zichtbaar zin in. Laten we zijn naam anonimiseren en hem voor het gemak A. Vogel noemen, naar ’s werelds bekendste fytotherapeut.

Aanvoerders klaar? Keepers klaar? FUUUUUTT! NEC 1 staat bekend om het gemak waarmee ze onder druk uit voetballen achterin, dus besloten we in te zakken op eigen helft. Dat ging aardig en aan het einde van het eerste wisselblok punterde Dirk de 1-0 binnen. Koen had zijn wekelijkse theatermoment al gehad en lag met alles en iedereen in de clinch, vooral met de scheidsrechter. Een kaart hing al in de lucht, maar gelukkig was de scheidsrechter nog vooral druk met zijn twee stokpaardjes: 5 meter afstand bij intrappen en de 4-secondenregel voor keepers.

Ondanks aardig verdedigwerk in de eerste helft, punterde NEC 1 ineens de 1-1 hoog in het doel binnen. Een aanval later leek keeper (wannabe-veldspeler) Tim een minder moment te hebben, toen hij een door Dirk aangeraakt schot van heel dichtbij in het doel liet rollen. En zo stonden we opeens met 1-2 achter. Tegen het einde van de eerste helft counterden Steven en IJff nog één keer op het doel van de tegenstander af. Dit werd keurig uitgespeeld en IJff zorgde voor de gelijke stand bij rust.

“Scheids, mag ik dit flesje water even vullen?”, vroeg Dirk. “Ja, natuurlijk, jij gedraagt je netjes, maar vertel die Harrie daar ook even hoe het hoort.”. Hij wees naar Koen. We besloten ons niets van de scheidsrechter aan te trekken en deze wedstrijd gewoon te winnen. Beide teams stonden klaar voor de aftrap van de tweede helft, maar degene met de fluit ontbrak... De scheidsrechter vond het namelijk wel tijd voor een lange rustpauze en zat demonstratief te genieten van zijn flesje water. Wat verontwaardigde blikken over en weer trapten we een minuutje later af.

Waar A. Vogel in de eerste helft nog coulant was, begon zijn gedrag in de tweede helft dictatoriale vormen aan te nemen. Bij een 2-2 stand en een intrap halverwege het veld voor NEC 1, tikte Dirk de bal naar een NEC-verdediger. GELE KAART! Na licht protest kwamen we in de eerste ondertalsituatie terecht en vrijwel direct scoorde NEC: 2-3. Weer op volle oorlogssterkte moesten we de achterstand ombuigen tot een voorsprong en dat leek aardig te lukken via een treffer van IJff (3-3). Maar binnen de kortste keren kwam Bram in botsing met een tegenstander. Bram verontschuldigde zich en beide teams wilden verder, totdat de scheids wederom EEN GELE KAART liet zien. Weer in ondertal. Chris, Dirk en IJff hielden dit goed vol, maar het was onrustig op de bank. De scheidsrechter had Bram namelijk dringend verzocht plaats te nemen op het biechtstoeltje, met één been in het veld. Vrij gevaarlijk, vonden beide teams, maar volgens A. Vogel moest het zo. En toen, het kwam meer uit de lucht vallen dan de transfer van Balotelli naar Nice, toonde hij Bram een tweede gele kaart. ROOD! Definitief in ondertal de wedstrijd uitspelen dus. Hetzelfde trio hield het in pizzapunt goed dicht en in balbezit liep IJff lekker te kloten bij de niet-bestaande hoekvlag. Na een minuutje tijdwinst ramde hij de bal naar voren, waarna Dirk en een tegenstander de achtervolging inzetten. De scheidsrechter zat inmiddels aan de hallucinerende drugs en constateerde een elleboog. Tweede geel en dus ROOD! Dirk moest zich tot Bram voegen in de kleedkamer.

Het was hier dat de 4 meest heroïsche minuten werden gespeeld binnen de Ovalen Kubusch. Chris, IJff en doelman Tim wisten met z’n drieën het vijftal van NEC 1 op een 3-3 stand te houden en sleepten daarmee een puntje uit het vuur. Een puntje dat aanvoelde als een overwinning – op FC Scheidsrechter. De tegenstander verontschuldigde zich nog voor A. Vogel. Hij had immers ook hun wedstrijd kapotgefloten.

A. Vogel lichtte nog wat regels toen en we namen heetgebakerd afscheid van deze fantastische leidsman. We doucheten, dronken een biertje en keken 5 minuten van de wedstrijd na ons. A. Vogel trok in die 5 minuten 2 keer geel. We glimlachten, het was niet persoonlijk geweest.

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!