Scheidsrechter

Oosterman, B.

Accommodatie

Onbekend

Met een selectie van vijf veldspelers beloofde het bij voorbaat al een lastige avond te worden voor M4. Men had geen wissels en een veldspeler in de goal. De opponent was ZVP 1. Al snel bleek dat de keeper nog niet helemaal warm was: na enkele minuten schoof ZVP een toch wel houdbare bal naast gelegenheidsdoelman Aaron van den Elzen. Vervolgens werd het nog erger: Joost Janssen kreeg een schop en ging naar de kant, hij kon niet verder. Plots kwam daar Chris de Jong ons veld opgerend, die eigenlijk met M7 naast ons aan het spelen was. Chris speelde de hele eerste helft met ons mee, en al snel kwam Morado weer op gelijke stand: Max Baltussen maakte de 1-1. Het tempo lag in de eerste fase erg laag, mede omdat Morado ver inzakte om niet vermoeid te raken, maar ook omdat ZVP daarin meeging. ZVP was niet in staat de verdediging te slechten, en anders was daar de keeper, die toch nog enkele reddingen had. Helaas voor Morado viel er toch nog een tegengoal en zo stond het weer 2-1 voor ZVP. Morado wist nog gevaarlijk te worden met enkele counters en vermoeidheid leek dan moeilijk zichtbaar. Toch had ZVP inmiddels door dat hoog druk zetten uitkomst biedde, omdat Morado niet de conditie had om snel vrij te lopen. Hierdoor leverde Morado de bal soms erg snel weer in. Vlak voor rust wisten de paarsblauwen echter toch nog eentje erin te prikken: Joost Bos maakte de treffer. In de rust besloot Joost Janssen dat hij niet als veldspeler verder kon, maar wel als doelman. Zo geschiedde en Chris ging weer verder bij M7, en Aaron ging het veld in. Joost Janssen bleek nog niet helemaal warm en de eerste kans ging erin: Morado keek tegen een 3-2 achterstand aan. ZVP liet het druk zetten voor wat het was en besloot dat een goede verdediging door de vermoeide Moradianen moeilijk te slechten was. Hierin hadden zij gelijk: Morado wist niet meer de ruimtes in te duiken en te verrassen, en de doelman van ZVP bleek bestand te zijn tegen pogingen van net buiten de cirkel. Morado moest komen en zo kon na een vermoeiende fase waarin Morado veel de bal had op de helft van ZVP, ZVP uitbreken met een counter. De spits liep tot ongeveer de cirkel, er volgde een lange bal, en deze werd met het hoofd van richting veranderd: 4-2. ZVP leek vertrouwen te tanken uit deze goal en besloot minder terug te zakken en proberen uit te bouwen naar een hogere score, maar Morado hield stand. M4 kwam zelfs nog terug tot 4-3 met een counter. In een 2-tegen-1-situatie met Max Baltussen naast zich besloot Aaron na het uitspelen van de laatste verdediger de bal zelf naast de doelman te prikken. Helaas voor Morado viel deze goal te laat: met nog een halve minuut te spelen was 4-3 de eindstand.

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!