Scheidsrechter

Claassen, W.J.T.

Accommodatie

Onbekend

In een spannende wedstrijd heeft Morado CF 4 op woensdag gewonnen van Orion 1 met 6-3. Voorafgaand aan de wedstrijd was Orion koploper in de competitie, maar daar is verandering in gekomen. Orion is geen moment in de buurt van een overwinning gekomen. In de eerste paar minuten dacht Orion het heft in handen te nemen, maar de vele positiewisselingen waren niet effectief tegen het goed gepositioneerde M4. De passes kwamen niet aan, en M4 leek met de strakke organisatie moeiteloos een muur op te trekken die niet te slechten was. De slechte inspeelpasses gingen vaak over de achterlijn, waardoor M4 rustig op kon bouwen, aangezien Orion zich met balbezit actief leek te zijn. De paar keren dat er druk gezet wordt, wist M4 zich eruit te spelen. Zo kwam Morado dus wel door de verdediging van Orion heen met goed positiespel en al snel viel de 1-0 van Stijn van Deursen door de bal van korte afstand onder de keeper te schuiven. De rest van de eerste helft verliep net zo: Orion hield niet lang balbezit en wist niet door de verdediging van M4 heen te komen, en M4 werd steeds sterker in de opbouw. Zo was de ruststand een op papier verrassende 4-0 voor Morado, maar wie de wedstrijd zag zou daar niet eens zo verrast van zijn.

In de tweede helft besloot Orion meer te gaan storen, maar bleef nog altijd onzorgvuldig in de aanval. Door de verschuiving in balbezit (Morado had steeds kortere periodes balbezit dan in de eerste helft) wist Orion er toch nog 3 keer doorheen te komen. De eerste keer was een strakke inspeelpass naar de spits die langs iedereen voorbij ging en zo binnenviel. Het doelpuntenverschil werd echter direct van de aftrap hersteld naar 4. Orion bleef proberen, en doordat Morado ook een tikje minder scherp in de aanval was, met twee grote missers in goed uitgespeelde counters, bleef het lang 5-1, en kwam Orion terug tot 5-2. Morado had echter nog altijd liefst drie doelpunten te verdedigen en kon zo achteruit blijven leunen en gevaarlijk proberen te worden in de counter. Het bleef lang 5-2, en Orion drukte door tot 5-3, maar de tijd sprak in het voordeel van Morado. In de laatste minuten besloot zelfs de keeper van Orion nog de middellijn over te steken, maar na een goede verdedigende actie viel de bal voor Joost Bos zijn voeten, die vanaf eigen helft bijna uit stand in de slotseconden de eindstand bepaalde op 6-3. Morado 4 staat momenteel vijfde in de competitie met drie punten achterstand op de koploper, en heeft nog een wedstrijd minder gespeeld.

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!