Oss, C.W van

Accommodatie

Onbekend

Gisteravond speelde dames 1 haar eerste bekerwedstrijd voor de landelijk beker!

Om 21:15u werd afgetrapt tegen de nummer 1 van de landelijke eredivisie voor dames; FSG/Gezien. De wedstrijd werd gespeeld volgens de hoofdklasse regels.

Morado CF VR 1 begon aan de wedstrijd met een andere tactiek dan dat ze normaal gewend zijn. Inzakken op eigen helft, FSG/Gezien het spel laten maken en counteren zodra ze de bal veroverden.
Dit lukte een groot deel van de eerste helft voortreffelijk. Ieder van de dames coachte elkaar waardoor de posities zo sterk mogelijk bezet beleven.
Echter, had FSG/Gezien heel wat schotkracht meegenomen uit Sittard en kwamen ze door twee afstand schoten voor met 0-2.
Morado CF VR 1 kreeg ook haar kansen; standaard situaties daar moesten de dames het van hebben. Aniek Bruinen schoot een vrije trap keurig in de korte hoek binnen; 1-2.

In de tweede helft bleven de dames knokken, FSG/Gezien had nog steeds het initiatief en probeerde door een paar mooi combinaties de defensie kapot te spelen. Maar dit bleek lastiger dan verwacht. Helaas schortte het onze dames een paar keer aan effectieve omschakeling waardoor FSG/Gezien hun voorsprong kon uitbouwen tot 1-5.
Even later voerde de dames een gestudeerde intrap uit die snoeihard werd binnenschoten in de korte kruising door Marlon Velthorst. Daarna werd door goed vooruit verdedigen van alle dames een grote kans gecreëerd voor Sanne Wilmsen, die 1 op 1 door kon lopen op de keeper om zo de 3-5 binnen te tikken.
De hoop die de dames uit deze stand haalden werd snel de kop ingedrukt door wederom een knap geplaatst afstand schot van FSG/Gezien. En met nog een doelpunt wat helaas door een eigen speelster binnengelopen werd eindigde de wedstrijd in een 3-7.

En geweldig mooie en tactisch sterk gespeelde wedstrijd van de dames biedt perspectief voor verder wedstrijden!