Scheidsrechter

Cakir, A.

Accommodatie

Onbekend

Vandaag speelden we tegen Spero 3, de nummer twee in de competitie. Met Jeron op de goal en Max als invaller erbij begonnen we de wedstrijd met zeven man. Spero had er maar vijf, maar ze wisten nog twee spelers uit het eerste te strikken, die net daarvoor hadden gespeeld. De thuiswedstrijd verloren we kansloos, dus we wisten van te voren al dat het een moeilijke pot ging worden. Gelukkig hadden we een goede analyse gedaan en wisten we precies waar hun krachten lagen, namelijk bij de meevoetballende keeper die vaak uit de 2e lijn schoot.

Eerste helft
We startten de wedstrijd feilloos en Spero wist niet wat er gebeurde. Binnen een aantal minuten stonden we op een 2-0 voorsprong door goals van Rowan en Rein in twee goed uitgespeelde counters. We wisten de druk er redelijk goed op te houden, maar toch kwam Spero terug in de wedstrijd. Het gevaarlijke schot van de keeper was ook nu weer hun beste wapenfeit. Zo kwam Spero zelfs op een 3-2 voorsprong. Toen kwam Bjorn echter in het veld, een gouden wissel. Zijn eerste meters bestonden uit een sprint vanaf de bank naar de tweede paal, waar Lars een prima bal afleverde. Zo stond het weer 3-3. Spero scoorde echter nog 2 keer voor rust, maar Matthijs die net zoals het hele team een goede eerst helft speelde, maakte voor rust nog de 5-4.

Tweede helft
In de rust bespraken we hoe we deze wedstrijd toch nog in winst konden gaan omzetten. Iedereen was het erover eens dat er ook druk gezet moest worden op de keeper. We deden dit in de tweede helft ook een stuk beter, waardoor de keeper niet meer aan zijn schoten toe kwam. Het bleef dan ook lang 5-4, omdat wij enkele grote kansen te slordig uitspeelden en doordat we pech hadden bij een mooie stift van Rowan op de paal. Spero liep daarna toch wat verder uit en je merkte dat de krachten een beetje wegvloeiden. Bij 6-4 probeerde Rein weer een keer vanaf zijn eigen helft te schieten. Eindelijk ging hij er in, maar de scheidsrechter keurde de goal af, omdat hij even daarvoor een overtreding had gezien. Dit was een belangrijke beslissing van de scheids, want Spero liep vervolgens uit naar 8-4. Toch kregen we nog wat kansen om de stand iets draaglijker te maken. Na een handsbal van een speler van Spero schoot Rein de vrije trap er ook prima in.

We verloren dus met 8-5 van de nummer twee. Echter was iedereen tevreden over het spel en had er weer meer in gezeten. Komende woensdag spelen we tegen Alverna, de ongeslagen koploper van onze competitie. Met het vertoonde spel van vandaag kunnen we het hun ook zeker lastig maken. Dit keer geen punten, maar we gaan er zeker nog wat pakken in het vervolg van de competitie

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!