Morado CF 1 zet goede stap in de richting van groepswinst in de beker

Scheidsrechter

Graaf, H. de

Accommodatie

Onbekend

Morado CF heeft afgelopen vrijdag ook haar tweede wedstrijd in de bekerpoule gewonnen. Hoofdklasser Sparta Enschede werd in het eigen USC met 7-1 verslagen.

Trainer Khalid Mansouri wilde, a la Guus Hiddink, een 'overwinning plus' zien. Gelukkig was de uitvoering van de Nijmeegse studenten een stuk beter dan die van het Nederlands elftal. Morado CF kwam al snel op voorsprong via een mooie solo van Tobias van Genderen. Daarna werd de voorsprong nog voor rust uitgebouwd naar 3-0, door twee mooie aanvallen die uitmondden in doelpunten van Jeroen IJff en een eigen goal van de tegenstander. Hierna brak echter een onzorgvuldige fase aan en er werd tot aan de rust ook niet meer gescoord.

Na de rust gingen de heren verder met waar ze in de eerste helft mee waren begonnen. Bij vlagen werden er uitstekende aanvallen opgezet, die zorgden voor doelpunten van Tobias van Genderen en Shayan Kowsari: 5-0. Dit zorgde voor een voldoende marge om het spelen met meespelende keeper te trainen. De prima keepende Shayan Andani werd vervangen voor een veldspeler. De overtalsituatie werd goed uitgespeeld en resulteerde dan ook in een doelpunt van Zep Megens. Een onnodig weggegeven vrije trap waarbij de verdediging niet goed stond, zorgde nog wel voor een tegengoal, maar het slotakkoord was voor Morado CF, dat via Viktor de Leeuw nog de 7-1 maakte. Een bijzondere vermelding verdient ook Frans Ketelaars, die zijn debuut bijna opluisterde met een doelpunt en na de wedstrijd volgens traditie als debutant een mooi lied ten gehore bracht in stamkroeg Bascafe.

Een prima resultaat en een mooie 'overwinning plus', wat betekent dat plaatsing voor de knock-out fase van de beker dichtbij is. Een gelijkspel op woensdag 22 oktober in Nijkerk tegen Walk Inn Boys is voldoende.

Selectie en doelpuntenmakers: Shayan Andani (k), Tobias van Genderen (2x), Shayan Kowsari (1x), Viktor de Leeuw (1x), Zep Megens (1x), Jeroen IJff (1x), Maurice de Bruijn, Ivan Theunissen en Frans Ketelaars.

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!