Datum

18 december 2015 20:30

Accommodatie

Onbekend

Met een chaotische voorbereiding dankzij een storing op het traject Arnhem-Winterswijk kon de wedstrijd niet op tijd beginnen.
De dames deden er alles aan om op tijd te kunnen zijn maar zoals wel vaker werkt het openbaar vervoer niet mee. Conducteurs die elkaar tegen spreken, treinen die ineens van borden verdwijnen en dan werkt het in het uit checken tussen de verschillende maatschappijen ook niet. Dus werden de sociale contacten op in Arnhem opgetrommeld, helaas kwam hier niks nuttigs uit. Uiteindelijk door een godswonder reed er anderhalf uur later wel een trein. Inmiddels contact opgenomen met FC Gelre en die waren bereidt om de wedstrijd een half uur te verzetten.

Aangekomen in Wehl stormden de dames de kleedkamer in, coach Hurk klom de tribune op en had nog even de tijd om zijn speech voor te bereiden om zijn dames op scherp te zetten. Maar hij zag dat FC Gelre haar corners en vrije trappen aan het oefenen waren, dit kansje kon hij niet laten liggen. Snel analyserend nam hij deze tactiek mee in zijn wedstrijdbespreking.

Een half uur later dan gepland maar de wedstrijd was begonnen.Zowel de speelsters als de coach en het publiek waren klaar voor een spannende wedstrijd. Gelre dat al enige tijd bovenaan staat was gebrand om te winnen. Echter stond Morado verdedigend erg sterk. Er werd goed gecoacht, duels werden gewonnen en er was een inzet van 110%. De "ingestudeerde" vrije trappen van FC Gelre zorgden voor wat frustratie bij hun eigen speelsters, hoezo lukte het toch niet!? Andere keren konden ze hier zo makkelijk uitscoren.
Na verschillende kansen die helaas niet in het doel belandde, speelde Aniek een paar minuten voor tijd een op het oog een moeilijke bal op Pascale. Maar in dit soort wedstrijden is niets wat het lijkt en Pascale had het allemaal prima onder controle. Ze maakte als een echte puntspeelster de 0-1! Een mooi moment om te scoren zo vlak voor rust maar de scheids hield de spanning er in. De laatste minuut duurde minstens 180 seconden.

In de tweede helft moest FC Gelre meer creativiteit tonen en dit gebeurde door diverse positionele wisselingen. Dit spel leverde voor beide partijen diverse kansen op. Dankzij Merel bleef de 0 lange tijd op het scorebord staan. Een minuut of tien voor tijd veroverde Morado CF op het middenveld de bal. De hierop volgende steekpass van Geke op Arte gaf Arte de mogelijkheid om haar technische hoogstandjes in te zetten voor de 0-2 (zonder haar oude vertrouwde "wippertje/lopje" te gebruiken, ondanks de toestemming van coach Hurk).
Maar Gelre wist de spanning terug te brengen door te scoren, een uitgespeelde aanval met een intikker voor het doel zorgde voor de 1-2.
Gelukkig kwam Arte niet veel later door een één tweetje met Geke vrij voor de goal en kon ze de bal zo over de doellijn lopen, 1-3! Geke was erg blij dat Arte met haar mee liep, zo hoefde ze dat klusje niet alleen te klaren. Dan zou je denken dat de punten mee konden naar Nijmegen maar Gelre gaf niet op. Een paar minuten voor tijd viel door een snelle aanval de 2-3. Ondanks het korte tijdsbestek was de spanning wederom terug.
Er ontstonden een paar chaotische momenten die Morado uiteindelijk beter wist te benutten. Arte gaf in de laatste minuut een pass op Aniek die de bal netjes hoog in het dak van het doel schoot, 2-4! Hierop volgde de aftrap van Gelre en het fluitsignaal van de scheids.

Er is gestreden als een team, de dames hebben gewonnen van een voorheen nog ongeslagen FC Gelre.

Selectie + doelpuntenmaaksters:
Merel Jacobs (k), Arte Brueren (2x), Aniek Bruinen (1x), Pascale van Veenendaal (1x), Geke Schuurman, Rosa Hendriks, Laura van Zuilekom en Isolde Bosch.

Een mooie afsluiting van 2015 wat enorm veel perspectief biedt voor 2016 waarin hopenlijk meer punten gepakt worden. Het publiek dat aanwezig was, bedankt! De mensen die deze wedstrijd gemist hebben, echt zonde!

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!