Scheidsrechter

Pol van de, G.

Accommodatie

Onbekend

Wehl, wie kent het niet. Een dorpje ver verstopt in de oostelijke uithoek van het land, maar nog steeds bereikbaar voor de heldinnen van Morado. Tijdens de warming-up werden uit pure intimidatie al de nodige panna's aan de tegenstander uitgedeeld. Mentaal stonden we dus al 1-0 voor. De tegenstanders voelden deze achterstand aan, en waren extra gebrand bij de aftrap, wat zich uitte in 2 lucky goals. Na een fenomenale voorzet van Rosa scoorde Laura koel als een kikker de aansluittingstreffer (2-1). Haar brandende verlangen om te scoren bleek nog niet verzadigd, gretig pakte ze de bal van de tegenstander af en scoorde na een heerlijke solo-actie de gelijkmaker (2-2). De mentale voorsprong was terugveroverd. Het verdedigend werk was gedurende deze eerste helft ijzersterk. Zoals een leeuwin haar welpen beschermt, verdedigden wij de goal.

In de tweede helft gebeurden er gekke dingen. De koelheid van de eerste helft was verdwenen, we wijten dit aan nervositeit over de naderende pakjesavond. Nadat Tess tenslotte bij de scheids over de lijn ging, en hands buiten de cirkel maakte (get it?), werd ze bestraft met geel. Tess werd naar de kant gestuurd, maar niet voor een onzedelijk verzoek van de kant van de scheids om haar shirt uit te trekken. De aandacht van de mannenteams aan de zijlijn was meteen gewekt. De overige meiden lieten zich door dit dubieuze gedrag niet uit het veld slaan, en hielden, ondanks het geschreeuw van de fluitenier, de vrije trap tegen. De uitslag van de wedstrijd is afhankelijk van de technische invalshoek. Als de panna knock-out regels gehanteerd zouden zijn, hadden we voor de wedstrijd al gewonnen dankzij Ilona en in de wedstrijd nog eens dankzij Tess en Jeanette. Wil men de conservatieve doch gebruikelijke zaalvoetbalregels hanteren, is de wedstrijd verloren met 7-2. Het spreekt voor zich welke invalshoek onze voorkeur geniet. Zoals het ware Moradianen betaamt, hebben we het publiek stevig voor ons gewonnen. Het thuisvak daarentegen werd gesierd door krekel-getjirp en vallende spelden. Waar de meerderheid van het team na de wedstrijd de liefdevolle warmte van hun families in het Ooooostn opzocht, kan de terugweg van enkele diehards samengevat worden als een zoektocht naar bier. En dat werd gevonden.