Morado CF bereikt finale KNVB districtsbeker!

Scheidsrechter

As, A.P.M. van

Accommodatie

Onbekend

Morado CF heeft via een 5-3 overwinning op ESA 2, dat afgelopen week kampioen werd in de Hoofdklasse, de finale van de KNVB districtsbeker bereikt. De finale zal worden gespeeld tegen AFC Arnhem, dat zich in Hardenberg ontdeed van de plaatselijke HHC.

De wedstrijd begon een beetje afwachtend van beide kanten, waardoor er in de beginfase weinig grote kansen ontstonden. Hier en daar werden beide ploegen gevaarlijk via afstandsschoten. Naar mate de wedstrijd vorderde kwam Morado CF beter in haar spel, wat resulteerde in de openingstreffer van Ivan Theunissen. Deze voorsprong werd nog voor rust uitgebreid naar 2-0. Op slag van rust moest Morado CF echter de aansluitingstreffer incasseren, waardoor de ploegen met 2-1 in het voordeel van de gasten gingen rusten.

Na rust werd Morado CF wat achteruit gedrukt door ESA, waardoor de Arnhemse ploeg op een 3-2 voorsprong kwam. Een goede actie van Maurice de Bruijn zorgde echter meteen na de 3-2 weer voor de gelijke stand: 3-3. Vervolgens werd een man-meer situatie na een gele kaart voor ESA goed uitgespeeld door Morado CF, waardoor Maurice de Bruijn de 4-3 kon laten aantekenen. Hierna ontstond er meer ruimte voor de Nijmeegse studenten, waardoor Tobias van Genderen aan alle twijfel een einde kon maken met zijn tweede van de avond: 5-3.

Door de overwinning plaatst Morado CF zich voor de tweede keer in de nog jonge historie voor de bekerfinale. De bekerfinale voor ploegen uit de 1e klasse en lager werd in 2010-2011 al eens bereikt. Hierin werd echter verloren van Spero. Dit jaar krijgt Morado CF een herkansing in de KNVB districtsbeker, tegen Hoofdklasser AFC Arnhem. Het is nog niet bekend wanneer de finale plaats zal vinden, verdere informatie volgt zo snel mogelijk!

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!