Landelijk bekeravontuur Morado CF VR1 ten einde na spektakelstuk in Sittard

Scheidsrechter

Geurts, J.J.H.

Accommodatie

Onbekend

Afgelopen vrijdagavond stonden de dames van Morado CF voor het eerst in de geschiedenis is de kwartfinale van landelijke beker, als enige niet-eredivisie club. De loting was voor Morado helaas niet gunstig uitgevallen: de dames moesten afreizen naar Sittard om het de nummer 4 van de eredivisie zo lastig mogelijk te maken.
Er werd gespeeld volgens de officiële zaalregels: 2x 20minuten zuivere speeltijd (de wedstrijd duurde uiteindelijk 1,5uur!), vanaf iedere zesde overtreding een 10-meter-trap, en andere regels mbt gele (geen consequenties) en rode (max. 2 minuten straftijd) kaarten. Ook waren de dames verplicht scheenbeschermers te dragen, wat leidde tot lastminute-bezoekjes aan de Scapino (echte studenten dat we zijn).

In een rijtje het veld opkomen onder applaus van het aanwezige publiek en de formele handjes voor aanvang maakten de dames nog iets nerveuzer dan sommige al waren. Uiterst geconcentreerd werd er echter aan de wedstrijd begonnen. Trainer van den Hurk had het strijdplan voor de wedstrijd uitvoerig toegelicht: inzakken, loeren op de kansjes, volle bak omschakelen en ieder duel 100% fel zijn.

Arte werd de gehele wedstrijd achterin geposteerd, en de flanken met wisselend Sanne, Aniek, Marlon en Ninke speelden uitstekend. Ook de puntspelers, waar onder andere Katie veel stond, speelden met volle overtuiging. Meryem hield meerdere ballen er goed uit en coachte voortdurend.
Na een minuut of 5 kwam Morado, enigszins onverwacht, op voorsprong. Arte besloot vanuit de achterste positie haar man eens uit te kappen en van ver weg eens op goal te mikken. Een zondagsschot in de kruising was het gevolg, waardoor het plotseling 0-1 was! De rest van de eerste helft bleek dat Morado toch vooral aan het verdedigingen moest denken, met een logische 2-1 ruststand tot gevolg. Ninke kreeg wel nog een enorme kans door haar fantastische doorzetten, maar ze vergat helaas de bal in het lege netje te schuiven.

Na rust zou de wedstrijd pas echt openbreken. Na de 3-1 werd het geloof in een stunt weliswaar even een beetje gesmoord, maar doordat meteen daarna 'de' aftrap bijna verzilverd werd, bleven de dames toch een beetje hoop houden. En terecht! Halverwege de tweede helft wordt de doorgebroken Aniek onderuit geslide met een rode kaart voor de betreffende speelster tot gevolg. Zij mocht gaan douchen en de drie overige speelster en keepster van FSG/Gezien moesten de vrije trap net buiten de cirkel verdedigen. Gekozen werd voor de variant waarbij Marlon eerst over de bal heen zou stappen, en Arte vervolgens uit zou halen. De keepster, die haar muur op de doellijn had gezet en zelf ervoor stond, kwam echter woest uit en haalde Arte met haar armen gestrekt onderuit, waarbij ze ook nog overduidelijk hands maakte. Dit leverde geel en een vrije trap op dezelfde positie op. Nadat de keepster een minuut of 3 Aniek van haar af had proberen te duwen, werd besloten deze vrije trap ineens te nemen. Arte vuurde de bal recht op de kruising af, en de een van de speelsters die daar nog steeds als muur opgesteld stond, besloot een Suarezje te doen en de bal uit de goal te slaan. Ook dit leverde uiteraard rood, en een penalty op.
FSG/Gezien staat dus nog maar met twee speelsters in het veld wanneer Arte de penalty verzilverd. Hierdoor krijgen ze direct een speelster terug. Morado weet de overtalsituatie helaas niet in een doelpunt om te toveren en de 3-2 stand blijft op het scorebord staan. Het einde van de wedstrijd levert nog wel wat mogelijkheden op; Marlon met een 10meter-trap, Ninke op de paal, etc. Aan de andere kant komen we echter ook erg vaak weg (2x lat), of staat Meryem klasse te keepen.

Al met al teleurgesteld dat er net niet is kunnen stunten, maar trots de manier van spelen, keren de dames huiswaarts. Meedoen aan de landelijke beker was een leerzame ervaring, waar we zeker ieder jaar aan mee willen doen!

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!