Google analytics Toestaan Niet toestaan

Facebook Toestaan Niet toestaan

Morado 2 - Almelo Futsal Combinatie 2

16 september 2020 16:30

Afgelopen vrijdag stond de eerste competitiewedstrijd van het seizoen voor de talenten van Morado 2 op het programma. Morado mocht beginnen met een thuiswedstrijd in het RSC en de tegenstander van deze avond kwam uit het Verre Oosten, Almelo.

Tactische instructies en een goede peptalk van trainer Souf waren nodig om de spelers van Morado 2 weer helemaal scherp te krijgen na een kleine uitglijer vorige week in de beker. Hierdoor begonnen de spelers begonnen met het volste vertrouwen aan de wedstrijd.

Een opvallende verschijning tijdens deze avond was de keeper in de goal, want Bjarne nam deze positie in. Door omstandigheden kon er geen echte keeper worden opgesteld en daarom nam de veldspeler van Morado 1 het heft in handen om zonder keepershandschoenen, maar met katachtige reddingen het doel schoon te houden. Naast Bjarne, deden Teun, (afgelopen seizoen talent van het jaar bij Morado die ook al zijn minuten heeft gemaakt in Morado 1) en Ijff (de ervaren zaalvoetballer van Morado 1 die altijd vrij staat, zijn mannetje passeert en de tweede paal altijd weet te vinden met een lage harde bal) mee.

De wedstrijd stond om 21:00 uur gepland, maar door enige schrobwerkzaamheden van een paar handballers liep dit enige minuten uit, maar kon er wel worden begonnen in een zaal die spik en span was.

Daar klonk het fluitje van de scheidsrechter en Morado begon heel sterk aan de wedstrijd. De eerste 7 minuten domineerde Morado het spel en werd er veel op de Almelose helft gevoetbald. Dit leidde ook tot enorme kansen die het netje uiteindelijk niet lieten bollen. Natuurlijk weet je wat ze altijd zeggen in het voetbal, als je hem zelf niet maakt, doet de tegenstander het wel. Dat was nou net wat er gebeurde. Morado kwam 0-1 achter door een klein onoplettendheidje. Deze tegengoal was de oorzaak van verslapping bij Morado. De spelers waren het even helemaal kwijt en binnen no time stond het opeens 0-3 voor de bezoekers uit Almelo. Morado schrok hiervan en begon zich te realiseren dat er uit een ander vaatje moest worden getapt. Ze wisten zich te herpakken en er begon weer gevoetbald te worden. Een goede aanval die via Ijff door Pim konden worden binnengelopen zorgde voor de 1-3 op het scorebord. Morado putte vertrouwen uit deze goal en al snel stond het ook al 2-3. Reden tot juichen op de tribune, die overigens nog leeg waren, omdat er helaas, maar begrijpelijk geen toeschouwers aanwezig mochten zijn bij de wedstrijd. Een comeback van Morado leek in de maak en het bleek dus toch wel te kunnen. Waarschijnlijk bracht dit gevoel enige zenuwen met zich mee, want even later wisten de Almeloërs de knop om te zetten en werd de achterstand van Morado weer uitgebreid naar 2-5. Morado besloot op dat moment om de keeper mee laten spelen in balbezit. Dit zorgde ervoor dat Morado kon domineren op de helft van de tegenstander, maar tegelijkertijd dat een foutje fataal kon zijn. Er werd nog snel de 3-5 geweldig binnengeschoten door Stijn, maar verder kwam Morado niet. Uiteindelijk zijn de sportieve Almeloërs nog uitgelopen naar 3-7.

Concluderend was het over het algemeen wel een terechte uitslag, maar Morado had hem niet hoeven te verliezen. Een paar sprankelende aanvallen en dominerend spel, werden afgewisseld met verslappingen en fouten die op dit niveau niet mogen worden gemaakt. Deze week lukte het niet, maar het spel van Morado was zeker hoopgevend voor de volgende competitiewedstrijd om de eerste punten te pakken. Dan speelt Morado 2 weer thuis. Dit keer tegen FC Gonemo 1. Dan zal de strijd om de 3 punten opnieuw losbarsten.

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!